
Få opdateret din ejendoms energimærke
Når en ejendom enten skal sælges eller udlejes, kræver det et gyldigt energimærke. Det er lovpligtigt, og energimærket skal altid indgå i ejendommens dokumentation og synliggøres for købere eller lejere.
Et energimærke er gældende i 10 år, og mærkningen er opdelt i forskellige kategorier alt efter, om der er tale om små bygninger, store bygninger eller offentlige bygninger.
Vi tilbyder energimærkning af store bygninger
Hos Holmsgaard er vi specialiserede i at udarbejde energimærkninger for store bygninger, herunder boligkomplekser, erhvervsejendomme og kontorbygninger. Vi fokuserer på at vurdere bygningens samlede energieffektivitet med særlig opmærksomhed på ventilation, varmeanlæg og andre større installationer.
Kontaktperson
Tegnestuechef / Teamleder renovering & installationer
Sådan foregår energimærkningen:
Ved en gennemgang af bygningen laver vores energikonsulent en liste over de forbedringer, der kan give energibesparelser. I den endelige rapport er det beskrevet, hvor meget energi, der anvendes til hver enkelt opgave (f.eks. til opvarmning af varmt vand), og hvilke besparelser der kan opnås.
Det beregnede forbrug er en ret præcis indikator for bygningens energimæssige kvalitet – i modsætning til det faktiske forbrug, som er afhængigt både af vejret og af de vaner, som bygningens brugere har. Energimærket fortæller altså om bygningens energimæssige kvalitet, ikke om måden bygningen bruges på, eller om vinteren var kold eller mild.
Energimæssige forslag kan være gode i et energimæssigt perspektiv, men måske ikke byggeteknisk eller driftsmæssigt. Derfor bør forslagene i energimærket altid sammenholdes med en tilstandsrapport og vedligeholdelsesrapport for ejendommen.
Alle energimærker, vi udarbejder, sender vi til ekstern kvalitetssikring hos vores samarbejdspartner Danakon A/S, som efterfølgende indberetter energimærket til Energistyrelsen. Dette vil fremgå af det endelige energimærke på Energistyrelsens hjemmeside.